Hold deg her hjemme i vinterferien

Vinterferien er rett rundt hjørnet og mange har kanskje bestemt seg for å komme igang med ferien allerede. Mange benytter vinterferien til å reise avgårde til varmere strøk og varme opp kroppen litt, men flere og flere velger faktisk å bli her hjemme. Nå som vinteren endelig er på plass de fleste steder i landet er det også nok en grunn til å bli nettopp her hjemme. Så dersom du er litt sent ute med å bestille billetter til sørover til vinterferien eller rett og slett foretrekker å tilbringe ferien her i landet har vi nok av tips å komme med.

Snø og fjell i vinterferien!

trysil vinterferie

Trysil: Vi starter her med et tips som vi rett og slett ikke kan utelate, nemlig Trysil. Dette er tross alt Norges aller største skianlegg som kan by på bakker for både store og små, med andre ord det perfekte reisemålet for hele familien. For de som kanskje ikke vil tilbringe all tiden sin i bakkene er det også hoteller tilgjengelig som kan by på en rekke ulike spa- og badeaktiviteter. Barna kan i tillegg se frem til ulike konkurranser som arrangeres, teater, allsang, skattejakt og sin helt egen afterski. Trysil har nemlig et helt område kun dedikert til barna.

For en uke med 4 netter på Radisson Blu Mountain Resort samt 4-dagers pass til bakkene vil dette koste i overkant av 3 000 kroner per voksen.

hemsedal vinterferie

Hemsedal: Dette alternativet har også blitt et utrolig populært valg, men kanskje spesielt for de som er ute etter en skikkelig fest. Partyfaktoren er høy på Hemsedal men i vinterferien er det også noe for de minste. Barna kan se frem til en rekke ulike aktiviteter som er tilgjengelig daglig i Valleland. Dette inkluderer ting som scooterturer, skikonkurranser og skiskoler. Foreldrene har også muligheten til å virkelig kose seg i bakkene da det finnes et innendørs barnepass tilgjengelig, dette er et tilbud for barn opp til 8 år.

Hemsedal har et helgetilbud i både uke 7, 8 og 9. Dette inkluderer overnatting fra fredag til søndag i tillegg til 2-dagers pass til bakkene, noe som vil koste totalt 1 795 kroner.

norefjell vinterferie

Norefjell: De som er ute etter å finne roen iløpet av vinterferien kan vurdere Norefjell da det er mulighet for å få oppleve litt luksus for hele familien. Selvfølgelig er det også tilgang til både bakker og langrennsløyper på Norefjell, men Norefjell skiller seg ut med deres bassengområde og spaområde. I bassenområdet er alle velkommen og spaområdet er det perfekte stedet til å koble av for de voksne. Der finnes det kulpet, utendørs boblebad og noen deilige, varme badstuer. De som vil holde seg aktive med andre ting enn vintersport kan prøve seg på den 16 meter høye klatreveggen som er innendørs.

Hemsedal har en weekendpris på en minisuite hvor det er plass til fire personer. Dette koster i underkant av 7 000 kroner, mens en uke vil koste fra 11 990 kroner.

hurtigruten

Hurtigruten: Det finnes selvfølgelig alternativ for de som ikke er ute etter å drive med noen form for vintersport. Da er hurtigruten som går mellom Bergen og Kirkenes året rundt det perfekte valget. Iløpet av denne reisen er det total 34 havner, så det er mulig å bli med på en mindre tur om det ikke blir hele veien frem og tilbake. En reise langs den norske kysten kan både bli spennende, avslappende og vil uten tvil våde både vakker og spennende.

De som er ute etter å oppleve nordlyset bør få med seg den nordligste delen av hurtigruten. Da anbefales det å starte i Bodø og reise oppover til Kirkenes, noe som vil koste fra 2 000 kroner per person i et dobbeltrom.

hunderfossen vinterferie


Lillehammer:
Vi avslutter våre tips med Lillehammer hvor en kan finnes det sørligste snøhotellet i hele Skandinavia. Denne kan finnes på Hunderfossen som kun er en kjapp biltur unna Lillehammer. På dette snøhotellet kan en hygge seg med drinker fra isglass i isbaren før en legger seg i soveposen som sørger for å holde kulda ute, på hotellet er det nemlig fem minusgrader innendørs! Inkludert i overnattingen er også middag og selvsagt inngangen til vinterparken.

Vinterparken vil holde åpent den 17 og 18. februar, mellom 21-25. februar samt 1-4. mars. For et oppholdt for fire voksne vil det koste fra 1 823 kroner per person.