Fjelltur, sydentur eller storbytur?

Så fort vi er ferdig med en ferie begynner tankene på hvor neste ferie skal gå til, sånn er det bare med oss som elsker å reise. For vi regner med at vi ikke er alene om at planleggingen av påskeferien allerede begynte ved slutten av vinterferien og dermed har vi selvfølgelig lyst til å komme med noen tips. Enten du allerede har påskeferien i boks eller er ute etter noe spennende og morsomt å gjøre kan du dra nytte av våre tips. For kanskje vi kommer med forslag til hva du kan gjøre akkurat der du skal? Mulighetene er uendelige, bare fortsett å les for å se våre beste tips til påskeferien 2017.

Halve landet reiser på fjellet i påsken

fjelltur påske

Selv om denne påsken kommer ganske sent i år er det utrolig mange som fortsatt velger å reise på fjellet i påsken, dette har P4 Nyhetene nemlig gjort undersøkelser om. Tallene kunne vise til at hele 52 % av det norske folk har planer om å reise på fjellet i påsken i motsetning til kun 48 % i fjor som i tillegg kom tidligere enn årets. Mange tror at det kan komme av at vinterferien, spesielt på Østlandet, var helt fantastisk og folk vil tilbake til hyttene sine for mer appelsin, kakao og sol.

Det meldes om at det er rikelig med snø i alle bakker rundt i landet og togene er allerede fulle fra både Oslo og Bergen! Selv om mange steder allerede er fylt opp har steder som Trysil Turistsenter, Park Inn Trysil Mountain resort, Fossheim Hytter og Hemsedal Hytte og Feriepark ledige hytter.

Opplev en ny storby i påsken

Det er ingen overraskelse at London er den aller mest populære storbyen å reise til i påskeferien for nordmenn og dette forandrer seg ikke i år heller. En storbyferie er alltid et godt alternativ både for vennegrupper, par og barnefamilier som vil benytte seg av påskeuken til å reise litt. En god grunn til å reise til en storby i Europa er blant annet at direktefly-utvalget aldri har vært større enn det er akkurat nå. Både Riga, Nice og Barcelona er fantastiske alternativ hvor Palma og Nice er spesielt gode valg for de som er ute etter sol og gode shoppingmuligheter.

praha

Praha er et litt dyrere alternativ i påsken, men reisende vil likevel se at de får utrolig mye for pengene sine. Roma har vi også sett har blitt til et dyrere alternativ i påsken, noe som mest sannsynlig kommer av mange religiøse begivenheter som arrangeres der gjennom hele påsken.

Om turen går til Spania vil det ikke være mangel på flotte opplevelser da mange byer vil arrangere “fiesta” i den religiøse uken. I Spania har påskefeiringen lange tradisjoner bak seg og det vil arrangeres påskeprosesjoner over hele landet. Noen av storbyene vi kan nevne er Sevilla, Malaga og Valladolid.

Få mest for pengene her

De som er ute etter en virkelig flott tur som ikke vil tømme lommeboken helt bør sette kursen mot Øst-Europa. Vi kan blant annet nevne Ljubljana som er Slovenias hovedstad som kan tilby halvering av norske priser på en rekke ulike ting. Denne “barokkbyen” er uten tvil verdt et besøk, spesielt for de som er interessert i stilhistorie. På samme prisnivå finner vi både Lisboa, Beijing og Athen mens Tallin i Estland er enda litt billigere.

ljubljana slovenia

Like etter kan vi anbefale byer som Istanbul, Moskva, Madrid og Berlin som alle vil sørge for flotte opplevelser i påskeferien. Dette er basert på priser på taxi, øl, 3-stjernershotell og rimelige restauranter.