Østerrike

austria alps

Østerrike er et vakkert land som er fylt av flott natur og befinner seg sentralt i Europa. Det som Østerrike kanskje er aller mest kjent for er Alpene, en utrolig populær destinasjon for turister som reiser på vinteren. Det er mest sannsynlig det vakreste stedet en kan reise til for å bedrive med vintersport, men er også et populært valg for turgåere om sommeren. Tidligere har Østerrike vært en del av både Ungarn og Tyskland men ble gjennomprettet som en egen stat etter andre verdenskrig og er idag veldig engasjert i europeiske samarbeid og medlem av EU.

Landet med flotte fjell

Som nevnt allerede er det landets fantastiske natur og fjellandskap som Østerrike har blitt kjent for, men i tillegg til dette har Østerrike en helt annen side ved seg. Landet kan nemlig by på fantastisk, majestetisk arkitektur og historiske strukturer. Dette var tross alt sentrum i det Hellige Romeriske Imperiet, så det finnes også flere store og flotte katedraler og kirker i tillegg til palasser og en flott arkitektur gjennom hele byen.

vienna2

I Wien som er landets hovedstad og også landets aller mest populære destinasjon er det rett og slett fylt opp med strukturer i barokk og middelalder stil. Et av stedene som absolutt bør besøkes er Schönbrunn Palace som består av utrolige 1441 rom, liker du slott vil dette bygget være en drøm å besøke.

vienna

I Wien kan vi også anbefale å besøke Tiergarten Schönbrunn som er byen dyrehage og den aller eldste i hele verden. Er det religiøse bygg som er interessant så bør turen få til St. Stephen’s Cathedral som kommer fra 12. århundre og er den flotteste av alle religiøse bygg i Wien.

Tyrol – Hjertet i Alpene

tyrol østerrike

Om turen går videre fra hovedstaden Wien til roligere og mer naturlige områder bør ikke Tyrol hoppes over. Dette er området som blir kalt for Hjertet av Alpene hvor det finnes omtrent 10 000 rene kilder, noe som gir den perfekte kombinasjonen av majestetiske fjell i bakgrunnen og vakre, glitrende innsjøer. Vannet kan faktisk gå helt opp til 27 grader, så det behøver ikke å være noen kald opplevelse.