Slovenia

lake bohinj innsjø slovenia

Slovenia er et land som ligger i hjertet av Europa hvor alpene og Middelhavet går i en skjønn forening. I Slovenia møtes også Pannonian Plain med Karst, stedet som riktignok ikke er like godt kjent, men som kanskje vil være interessante reisemål! Dette er ikke noe stort land, faktisk ganske lite da det måler kun 20,273 km² men huser vakre grønne omgivelser og mennesker som ønsker alle hjertelig velkommen. Noe som mange kanskje ikke vet er at landet også har en rekke fantastiske idrettsutøvere samt kulturell kreativitet som er vanskelig å måle seg med.

Et land fylt med landskap

Dette er noe av det aller første som besøkende vil legge merke til, nemlig den uvanlig varierte og mangfoldet av landskap rundt i hele landet. Ved å kjøre gjennom Slovenia vil man rett og slett tro at en har kjørt gjennom opptil flere land. Dette er takket være de flotte toppene i Alpene, dype grotter, myke berg og store sletter. Slovenia har alt dette og enda litt mer. Landet kan nemlig også by på vakre innsjøer, fredelig skog og et hav som vil imponere enhver.

savica waterfall slovenia

Faktisk er Slovenia såpass grønt at skog dekker hele 60% av landet og det finnes fortsatt urørt skog i sør av landet. Over en tredjedel av området i Slovenia er også beskyttet, noe som inkluderer en rekke ulike naturparker og Slovenias eneste nasjonalpark som heter Triglav National Park. På grunn av all denne fantastiske naturen som er tilgjengelig alle steder en snur seg vil Slovenia passe perfekt for alle slags reisende, enten det er havet som lokker eller flotte fjellturer som frister.

Ikke gå glipp av dette!

Har det ikke blitt forstått enda, så er Slovakia ikke annet enn et fortryllende og magisk land med mye å by på. Landet har blant annet en rekke fantastiske slott som absolutt bør besøkes. Noen av de som kan nevnes er Celje, Celje Old Castle, Ljubljana Castle og Predjama Castle. Alle med hver sine grunner til å besøke nettopp den.

slott grotte slovenia

Naturen er som nevnt en stor tiltrekker for Slovenia og det er ikke overraskende når en tar en titt på grotter og fosser som er tilgjengelig. Bohinj Lake får sitt vann fra flere steder, men den viktigste er Savica Waterfall som også er den mest kjente fossen i Slovenia. Et UNESCO område er grottene Skocjan Caves som er et undergrunns-fenomen i Karst regionen.

Som du kanskje har forstått er Slovenia et vakkert og variert land som absolutt bør besøkes og vi kan selvfølgelig hjelpe deg med reisen! Enten du har flere spørsmål om landet, hvor du skal bo eller andre praktiske spørsmål står vi klare for å hjelpe til.