Tsjekkia

tsjekkia fjell

Tsjekkia er det som vi kan beskrive som et ganske “nytt” land, det ble nemlig ikke til Tsjekkia før etter Tsjekkoslovakia ble oppdelt tilbake i 1993. Området er derimot ikke nytt da det har vært bebodd i over 6 000 år! De aller fleste kjenner idag til Tsjekkia gjennom Praha som er landets mest populære turistdestinasjon, noe som er veldig forståelig. Det er derimot utrolig mye mer landet kan by på enn bare Praha, det finner mengder med flott natur, fjellområder og enorme skogområder. Tsjekkia kan også tilby spennende små landsbyer hvor det nesten kan se ut til at tiden har stoppet opp helt.

Et lite land med rikt historie

Tsjekkia er et land som ligger plassert i sentral europa og grenser til både Østerrike, Polen og Slovakia. Landet har etterhvert blitt kjent som en populær destinasjon for spennende reiser hvor alle vil finne noe som faller i smak. Praha er hovedstaden i Tsjekkia og også den mest besøkte byen i landet, men vi kan absolutt anbefale å vandre utenfor Praha om du er interessert i historie, natur og hyggelige mennesker.

Landet er rett og slett fylt opp med en rekke interessant og historiske bygninger som både slott, ulike bygninger og andre mesterverk.

Moravia er ett av regionene i Tsjekkia vi virkelig kan anbefale å reise til. Et sted som er fylt med fantastiske vingårder, jorder med organiske vekster og fjellandskap som rett og slett ikke kan beskrives. Brno har også etterhvert blitt en kjent del av Tsjekkia, et sted som kjennetegnes for sin sjarmerende landsby og også deres jernbane-system.

Praha

praha 1

Praha er en by som er velkjent over hele verden for sin unike arkitektur fra middelalderen er en del av UNESCO World Heritage. Besøkende i Praha beskriver ofte byen som en magisk by fylt med broer, katedraler, kirker og en vakker elv fylt med svaner. Byen ble nesten ikke skadet under 2. verdenskrig og sentrum har derfor fortsatt brostein i veiene og flotte bakgårder.

praha 2

Likevel har byen klart å bli til en modern by som er fylt med musikk, kultur, energi og fantastiske matopplevelser. Mange sier at Praha er ett av Europa sine mest sjarmerende og vakre byer, noe vi absolutt kan si oss enig i.